Nej till GMO

Demokrati eller dollars?

Publicerad 2014-06-03 19:33:01 i Allmänt,

Länk till artiklen här: http://action.sumofus.org/a/bayer-bees-lawsuit/13/2/?sub=fb
 
På tal om föregående inlägg om massdöden av bin finns det mer information om hur de stora företagen väljer att hantera situjationen- med stämningar. De européeiska kommisonen tog beslutet att förbjuda de kemikalier i bekämpningsmedel som orsakar pollineringsbinas död sommaren 2013. Bayer är ett av världens största kemikalie-företag, och stämde omedelbart efter EU's kommission i hopp om att få dem att häva förbudet. Detta gjorde de då de hävdar att förbudet inte har några rimliga grunder, trots att vetenskapliga studier har bevisat att Bayers produkter innehåller kemikalier som hotar världens bin- vilket hotar hela näringskedjan. 
 
37 miljoner bin hittades döda på en enda bondgård i Kanada, och fler kommer dö om vi inte aktivt tar ställning mot Bayers vidriga stämning mot förbudet. Vi får inte låta dessa företag vars enda syfte är vinst, förstöra jordens känsliga ekosystem och näringskedja. Om vi inte agerar i egenskap av konsumenter, är risken stor att EU låter sig påverkas av denna stämning, vilket skulle vara en spik i kistan för demokratin. Om de stora multinationella företagen kan häva beslut, och få EU att ändra sig i frågan om vad som är bäst för Europas invånare- har demokratin förlorat. Makten ska ligga hos verkställande organ, inte hos människor med dollartecken i sina ögon.
 
Viktigt att påpeka är att kemikalierna i bekämpningsmedlen som hotar bina, lätt kan bytas ut mot mindre toxiska ämnen. Men låt oss gissa oss till att företag som Bayer gör störst vinst på neonikotider.

Skriv på namninsamlingen för att markera din ståndpunkt i frågan! Namninsamlingen hittar du på hemsidan med artikeln.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ida & Minja

Vi är två ungdomar, som studerar på Värmdö Gymnasium och som aktivt tar ställning emot GMO:er. Vi anser att det inte finns nog med kunskap om det, och att världens befolkning har rätt att veta vad vi äter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela