Nej till GMO

GMO – en manipulerad diskussion

Publicerad 2014-06-03 08:55:00 i Allmänt,

Har du hört att de genmodifierade grödor leder till en mindre besprutad odling?

Tro inte på det. Det är en lögn.

http://www.trelleborgsallehanda.se/opinion/debatt/article2167213/GMO---en-manipulerad-diskussion%E2%80%A8%E2%80%A8%E2%80%A8.html

"Häromdagen debatterade EU-parlamentarikern Isabella Lövin (MP) och Christofer Fjellner (M) i P1. Fjellner anklagade MP för att inte lyssna på vad forskare säger om GMO, att denna teknologi är nyckeln till en mer miljövänlig odling. Denna anklagelse mot MP från M låter lite ironisk: i många år har forskarna varnat om de tragiska konsekvenserna av utfiskning och ett akut behov att ta omedelbara åtgärder för att rädda livshotade arter och bromsa utvecklingen av ett mer och mer obalanserat marinekosystem. Dock var det endast MP som stod bakom forskarna, medan Moderaterna tittade åt ett annat håll.

I studion deltog även Stefan Jonsson, som kritiserade MP:s åsikt mot GMO. Han är forskare och har skrivit mycket om hur miljövanligt GMO är mot natur och människor. Det är kanske värt att tillägga att vissa av hans bästa samarbetspartners är Syngenta och Strube, två av världens största GMO-företag. En slump?

Att GMO ska vara mer miljövänliga än den konventionella odlingen är totalt vansinnigt. Monsanto är ett utmärkt exempel. Det amerikanska företaget är en av världens största producent av genmodifierade grödor och bekämpningsmedel. Monsanto säljer bland annat roundup, som dödar allt utom grödorna. Tänk på hur praktiskt det är att köpa Monsantos genmodifierade frön och bespruta fältet med Monsantos roundup.

En av de allvarligaste konsekvenserna är att ogräset har blivit mer och mer resistent mot bekämpningsmedel, vilket har tvingat odlarna att bespruta med ännu större mängd, ännu starkare och med ännu mer hälsofarliga preparat.

EU håller nu på att förhandla om ett frihandelsavtal med USA, vilket så småningom skulle leda till ökad import av genmodifierade livsmedel. Det är en stor kamp som våra tre nyvalda MP-parlamentariker kommer föra, för vår hälsa, för jordens hälsa. Våra barn förtjänar bättre än en genmodifierad värld."

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ida & Minja

Vi är två ungdomar, som studerar på Värmdö Gymnasium och som aktivt tar ställning emot GMO:er. Vi anser att det inte finns nog med kunskap om det, och att världens befolkning har rätt att veta vad vi äter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela