Nej till GMO

Naturskyddsföreningen lättar i GMO-frågan

Publicerad 2014-06-03 16:58:00 i Allmänt,


http://goo.gl/H36OQI

Naturskyddsföreningen har under en längre period arbetat med ett dokument som ska klargöra vad de anser om GMO. Nu är en reviderad GMO-policy ute och Naturskyddsföreningen ser inga problem med att reglerna i vissa fall lättas upp.

I den policy som Naturskyddsföreningen publicerade nu i maj står det bland annat att: ”fältförsök och marknadsgodkännande av genmodifierade grödor ska prövas i varje enskilt fall” samt att föreningen anser att ”vissa tillämpningar bör kunna klara de krav på prövningen som denna policy medför”. 

Till tidningen Miljörapporten säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson: 

– Vi har aldrig uteslutit användningen av GMO, men den måste följa tuffa miljökrav. Vissa miljökrav behöver stärkas, men på områden där forskning och erfarenhet inte visar på några problem bör reglerna lättas upp.


Självklart är inte allt som har med GMO att göra farligt, men det syftet som t.ex. Monsanto har när de genmanipulerar sina grödor, vilket är att grödorna ska resistera ogräsmedel, kan ge allvarliga hälsoeffekter på oss människor(även ekosystemet) när vi får i oss detta herbicid i en viss halt. Därför är det viktigt att miljökraven stärks, vilket naturskyddföreningen också uppmärksammar till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ida & Minja

Vi är två ungdomar, som studerar på Värmdö Gymnasium och som aktivt tar ställning emot GMO:er. Vi anser att det inte finns nog med kunskap om det, och att världens befolkning har rätt att veta vad vi äter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela