Nej till GMO

Politiker: vad säger ni om GMO?

Publicerad 2014-05-05 10:53:00 i Allmänt, Vad kan du göra?,

Nej, det är långtifrån självklart att tacka nej till GMO. Genmanipulerade organismer utgör i dagsläget en enorm del av forskningen, och i till exempel USA en stor del av matindustrin. I en undersökning av Sveriges Radio, publicerad den 25 April, undersöker de partiernas generella ståndpunkt gällande GMO. 
 
 
Här kan du se hela undersökningen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5846340
 
Utifrån denna undersökning kan man alltså se att "nej till gmo" knappast är självklart för Sveriges största politiska partier. Man ser dessutom att partierna på vänster sida har en större benägenhet att tacka nej till GMO, medan höger sida oftare säger ja. Det stämmer bra överens med de politiska ideologierna, då de liberala vill öppna upp för mer fri handel och ett samhälle än mer präglat av utbud och efterfrågan medan vänstern är mer försiktig. Frågan är då vad opinionen tycker, och vad konsumenterna vill ha för utbud- och vilka politiker bryr sig mest om välmående och vilka bryr sig mest om handel?
 
Skribent: Minja

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ida & Minja

Vi är två ungdomar, som studerar på Värmdö Gymnasium och som aktivt tar ställning emot GMO:er. Vi anser att det inte finns nog med kunskap om det, och att världens befolkning har rätt att veta vad vi äter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela